Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn van donderdag 19 december a.s. tot en met maandag 30 december a.s. volgeboekt. Wij kunnen voor deze datums geen bestellingen meer aannemen. 

BBQ tips

BBQ tips

Gemakkelijk en ambachtelijk barbecueën? Met de 10 barbecue tips is een BBQ organiseren het een fluitje van een cent

1 Breng het vlees op kamertemperatuur

Laat vlees en vis eerst op kamertemperatuur (18 graden Celsius) komen. Dan wordt het dikke gedeelte van het vlees of de vis sneller gaar.

2 Houd vlees en vis binnen op een warme dag 

Wordt het een warme dag? Presenteer het vlees en de vis dan niet buiten, maar binnen op kamertemperatuur. Dit voorkomt bederf. 

3 Houd het hygiënisch  

Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.

4 Vermijd vlammen 

Maak het vuur in de barbecue niet te groot. Dit voorkomt dat de boel verbrandt. Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees en olie.  

5 Voorkom dat het vlees opkrult 

Als je een kotelet of entrecote bakt, maak dan altijd een sneetje in het vet. Dit voorkomt dat het vlees opkrult. 
 

6 Leg niet te veel vlees en vis op de barbecue 

Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als er niet te veel op de barbecue ligt. 

7 Ontsmet het rooster met citroensap

Haal een halve citroen in huis. Daarmee kan je het rooster af en toe even ontsmetten. Dit voorkomt dat het vlees naar vis smaakt, en omgekeerd.

8 Snijd het vlees niet direct nadat je het vak de barbecue hebt gehaald

Een tip voor rundvlees en lamsvlees. Beter is het om het vlees tien minuten te laten liggen in aluminiumolie. Dan stroomt het bij het snijden veel minder vocht uit. Het vlees blijft sappiger.

9 Keer vlees en vis niet te snel om 

Keer het vlees en de vis niet te snel om. Want het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat het vlees en de vis vanzelf los.

10 Gebruik een vleestang (en geen vork) 

Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.  

Geniet van een ambachtelijke barbecue bij De Barbecue Boer

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief BBQ, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw favoriete pakket
Het basis barbecue pakket

Basis pakket

Voor een topprijs een complete barbecue!

€18,25 p.p.
Barbecue beef en steak pakket

Beef & steak pakket

De beste keuze voor een echte vleesliefhebber!

€23,95 p.p.

Vis & gamba pakket

Een heerlijke visbeleving voor op de barbecue!

€22,50 p.p.
Het Boer'n barbecue pakket

Boer’n pakket

Een boerengenot, direct vanaf het land!

€19,50 p.p.
Het Luxe barbecue pakket

Luxe pakket

Een luxe lekkernij voor een uitstekende prijs!

€20,50 p.p.
Vlees en vis barbecue pakket

Vlees & vis pakket

Een combinatie van 's werelds beste barbecue-ingrediënten!

€21,50 p.p.
Het Halal barbecue pakket

Halal pakket

Geniet van een halalbarbecue als ooit tevoren! 

€19,50 p.p.
Kinder barbecue pakket

Kinder pakket

De lekkerste barbecue voor onze kleintjes!

€13,50 p.p.
Vegetarisch barbecue pakket

Vegetarisch pakket

Een vegetarische barbecue, perfect van smaak!

€19,85 p.p.
Allergeenvrij barbecue pakket

Allergeenvrij pakket

Voor een allergeenvrije barbecue moet je hier zijn!

€22,50 p.p.
Delen op: