Heerlijke recepten voor de barbecue
Barbecueën in de zomer, gelukkiger kan je een mens niet maken. Soms is het tijd om een nieuw recept te proberen. Wij helpen je daar een handje mee, wij hebben een aantal lekkere recepten op een rijtje gezet. Zowel vleesrecepten, recepten met vis en vegetarische gerechten. Om je vingers bij af te likken.
Zo maak je de lekkerste barbecue recepten
Er is zo veel keuze voor op de barbecue, maar voor welke recepten ga je? Wij hebben een selectie gemaakt van heerlijke recepten, die niet te veel tijd kosten. Zo verwen jij je gasten en ben je zelf niet de hele dag bezig met de voorbereiding.
De kip klassieker
Kip op de barbecue, altijd een goed idee. De goede marinade maakt een goede kip. Het lijkt makkelijker, maar dat valt tegen. Een nachtje marineren zorgt ervoor dat de kip sappig blijft en barst van de smaak. Hoe je die marinade kunt maken? Bij vertellen het je. Meng de volgende ingrediënten goed door elkaar.
- Olijfolie;
- Citroensap;
- Gehakte knoflook;
- Zout;
- Peper;
- Rozemarijn;
- Tijn.
Hierbij is het belangrijk dat je de kip goed laat rusten in marinade, minstens 4 uur. Wij adviseren om de avond van tevoren de marinade te maken, zodat het de hele nacht kan rusten. Je kunt natuurlijk zelf ook nog je favorieten kruiden toevoegen aan de marinade.
Gegrilde groente spiesen
De gegrilde groente spiesen zijn de perfecte aanvulling voor elke barbecue, ga voor een mix van paprika, uit en champignons voor een kleurrijk en smakelijk gerecht. Je kunt bijna groenten mixen en jouw eigen feestje ervan maken. In de blog 9 x vegetarische BBQ-recepten vertellen we jou meer over de gegrilde groente spiesen en de varianten erop.
Zalm met citroen en dille
Na een vleesrecept en een vegetarisch recept, is het nu tijd voor een recept met vis: zalm met citroen en dille. Het grillen van de zalm is niet erg moeilijk, het is belangrijk dat je huid van de zalm knapperig krijgt, en het vlees van de zalm sappig.
Maar eerst de voorbereiding, bestrooi de zalm met olijfolie en bestrooi met zout, peper, dille, en citroenschil. Leg daarna de zalm op huidzijde direct op de grill en laat de zalm liggen totdat de huid knapperig is. Draai de zalm voorzichtig op en grill tot de gewenste gaarheid.
Gemarineerde Garnalen
Wil je jouw gasten verrassen, maar heb je niet zo lange voorbereidingstijd? Geen probleem, gemarineerde garnalen vallen altijd in de smaak.
Simpel, snel en smakelijk. Wat wil je nog meer? Maak een eenvoudige marinade van bijvoorbeeld olijfolie, citroensap, knoflook en peterselie. Rijg de garnalen aan een spies en grill ze om en nabij de 3 minuutjes, per kant. Genieten maar!
Biefstuk met kruidenrub
De biefstuk, een stuk vlees wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens een barbecue. Hoe je de perfect gegrilde biefstuk met de juiste voorbereiding en techniek kunt garen? Wij nemen je mee.
Maak een rub van zout, peper, knoflookpoeder, paprikapoeder en cayennepeper. Wrijf de biefstuk in met olijfolie en de eerder benoemde kruidenmix voordat je hem grilt. Daarna is het belangrijk dat je de biefstuk grilt op hoge hitte. Grill de biefstuk tot de gewenste gaarheid, en laat de biefstuk dan even rusten, onder aluminiumfolie voordat je het aansnijdt. Gemiddeld grill je de biefstuk 2-3 per kant (rare), maar dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van de biefstuk.
Serveer de biefstuk met een salade, groenten of aardappeltjes. Een eenvoudige jus of een klontje kruidenboter boven op de biefstuk kan ook een heerlijke toevoeging zijn. Smakelijk!
BBQ Pizza
Een pizza bereiden op de BBQ, het is een fantastische manier om te genieten van een pizza met een twist. Het fijne van een pizza is, dat je de pizza op eigen wijze kunt bereiden.
Het begint natuurlijk met het maken van het pizzadeeg. Meng de bloem (500 gram), droge gist (7 gram), suiker (1 theelepel) en zout (2 theelepels) in een grote kom. Voeg daarna 300 ml lauwwarme water en 2 eetlepels olijfolie toe en meng tot een samenhangend deeg. Leg het deeg in de kom, dek af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg in meerdere stukken, smeer een dun laagje saus over de bodem en verdeelde toppings, zoals kip, ui en paprika over de boden. Bestrooi als laatste de kaas ervoer en voeg eventueel peper en zout toe.
Het grillen van de pizza wordt volgens de methode, indirect grillen, gedaan. Hierbij leg je kolen aan één kant van de BBQ, en laat je de andere kant leeg. Leg de pizza’s op het rooster aan de kant van de barbecue zonder kolen. Sluit de deksel en pak de pizza’s ongeveer 10 minuten. De baktijd kan natuurlijk variëren aan de hand van de hoeveelheid toppings en de dikte van je bodem. Controleer de pizza's regelmatig om te voorkomen dat ze verbranden. Draai ze eventueel een keer om voor een gelijkmatige garing.
Gegrilde Perziken met Honing
Gegrilde perziken met honing van de barbecue, een combinatie waar je niet gelijk aan zult denken, maar wat erg lekker is. Een eenvoudig dessert dat de zoete en rokerige smaken van de zomer vangt. Perfect voor de zachte zomeravonden.
Zet de barbecue aan en zorg ervoor dat de barbecue ongeveer 180 °C is. Snijd de perziken doormidden, en verwijder de pit. Smeer de zijkant in met olijfolie, dit helpt om het aanbranden te voorkomen en voegt en extra smaak toe. Leg de perziken, met de zijkant naar beneden, op het rooster van de barbecue. Grill ze ongeveer 5 minuten totdat de perziken mooie grillstrepen hebben.
Draai daarna de perziken om, bestrooi de perziken met een beetje honing en grill ze nog een paar minuutjes. Voeg eventueel wat kaneel toe voor extra smaak. Haal de perziken van de barbecue en strooi nog at pecannoten over de perziken voor een knapperige bite. Voeg nog een bolletje ijs toe, en het dessert is helemaal af.
Een heerlijk, maar relatief eenvoudig dessert om de avond succesvol af te sluiten.
Heb je geen zin om zelf achter de barbecue te staan? Dan hebben wij de oplossing. Bij De Barbecue Boer geniet je van heerlijk eten van topkwaliteit en het grote gemak van onze BBQ-catering thuisbezorgd. Met ruime keuze aan barbecue pakketten, is er voor ieder wat wils.
Meer interessante blogs
Een tuinfeest BBQ organiseren: tips van De Barbecue Boer
De lente is begonnen, de zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: Heerlijke barbecueën in de tuin met vrienden en familie. Of je nu een verjaardag viert voor familie, of gezellig met je vrienden een avondje samenkomt, een BBQ in de tuin is altijd een goed idee. Bij De Barbecue Boer hebben we al talloze tuinfeesten georganiseerd, daarom delen wij hieronder de beste tips en ideeën om er een heerlijke avond van te maken.
Een geslaagd teamweekend organiseren
Een geslaagd teamweekend organiseren: hoe doe je dat? Er kan heel wat bij komen kijken.
Hoe kun je het beste een BBQ schoonmaken?
Het is misschien niet het leukste klusje om te doen na een avondje gezellig barbecueën, maar je kunt het beste nog dezelfde avond je BBQ schoonmaken. Wacht liever niet tot de volgende dag met schoonmaken, want dat zijn etensresten en vet vastgekoekt en moeilijker te verwijderen. Een barbecue reinigen is geen pretje, maar met de onze handige tips is jouw barbecue in no-time weer blinkend schoon!
Zorgeloos barbecueën: 10 veiligheidstips voor de barbecue
Om te voorkomen dat een gevaarlijke situatie ontstaat tijdens het barbecueën: 10 veiligheidstips.